woensdag 31 januari 2007

187. Vakantie woning Warner Nieboer


Zoals al vermeld in mijn "levensloop", bezitten wij een vakantiehuis in het Sauerland in Duitsland. Voor de mogelijk geïnteresseerden onder jullie, zal ik het huis en de omgeving beschrijven.

Het betreft een vrijstaande vakantiewoning met drie slaapkamers met zes vaste slaapplaatsen. Er is een gezellige ruime zitkamer, eetkamer en een ruime open keuken. De keuken is enkele jaren geleden volledig vernieuwd, evenals de badkamer. In de keuken staan bijv. een koelkast, vrieskast, wasmachine en wasdroger en, voor het echte vakantiegevoel, een geïntegreerde vaatwasser.
Naast een elektrische kachel staat in de zitkamer een gezellige houtkachel. Het hout wat hiervoor nodig is, ligt opgestapeld naast de woning en wordt door ons gratis ter beschikking gesteld aan onze gasten. Er is een ktv met satellietontvangst, waardoor een zeer ruim aanbod van zenders, ook de gangbare Nederlandse, wordt geboden. Verder staan spelletjes, elektrische barbecue, compleet tuinameublement e.d. ter beschikking. Vanuit het huis heb je een onbelemmerd uitzicht naar buiten, wat het vakantiegevoel alleen maar ten goede komt. Naast het huis is de mogelijkheid om de auto te parkeren. Tevens zijn voor de sportievelingen twee atb's ter beschikking. Op circa 50 meter afstand wandel je zo een enorm groot natuurbos in, een bos wat inmiddels als Nationalpark is aangewezen door de Duitse staat.
Aan de andere zijde van dit Nationalpark ligt het grootste stuwmeer, de Edersee met een enorme stuwdam, welke in WO2 nog zwaar is gebombardeerd. Langs de Edersee ligt bijv. het slot Waldeck, van waaruit je van een fantastisch uitzicht kunt genieten. Dit slot, waar koningin Emma heeft gewoond met prins Hendrik, is ook te bezichtigen.
Op zo'n twee km van het park, dat in totaal ongeveer 180 vakantiewoningen om vat, ligt het plaatsje Frankenau. Dit plaatsje biedt alles wat je als vakantieganger in den vreemde nodig hebt: enkele bakkers, slagers, een supermarkt, enkele andere dorpswinkeltjes en een tankstation. Eén bakker (...onze bakker) biedt zelfs de mogelijkheid zonder prijsverhoging om vooraf bestelde bakkerswaren (brood e.d.) aan huis te laten bezorgen. Waardoor je 's-morgens al kunt ontbijten met vers- gebakken Duitse broodjes, zonder daarvoor eerst naar het dorp te hoeven rijden. Verder biedt Frankenau twee uitstekende restaurants waar het gezellig en goed toeven is en waar de prijzen alleszins meevallen.
In de omgeving van Frankenau liggen allerlei leuke of bijzondere plaatsen, zoals Frankenberg, Bad Wildungen, Fritzlar (gesticht door Bonifatius) en Kassel.
Verder liggen de bekende (wintersport-) plaatsen Winterberg en Willingen op circa een half uurtje rijden.

Wij verhuren ons vakantiehuis rechtstreeks zonder tussenkomst van derden. Voor mijn oud-klasgenoten bestaat de mogelijkheid om het vakantiehuis te huren voor een aanbiedingsprijs (zonder bijkomende kosten) van € 45,= per nacht.
Frankenau ligt op een afstand van circa vier uur rijden vanaf Vroomshoop.
In de komende zomervakantie is het huis nog vrij voor 21 juli, tussen 5 augustus en 18 augustus en vanaf 2 september.
De huurperiode is niet gebonden aan enige beperking qua aantal dagen/nachten.
Indien je interesse is gewekt, dan kun je gerust contact opnemen met Hannet of met mij voor nadere info.
Telefoon 0543-534340 of 06-48672486.

Een mooie site om een eerste indruk te krijgen, is
www.ferienpark-frankenau.eu
Ons huis is soortgelijk aan het vakantiehuis op de foto's op deze site.

Geen opmerkingen: