woensdag 31 januari 2007

185. Gillende meiden! In die andere groep! (klas4 1960/1961)


(van het blogsecretariaat via correspondent juffrouw Nauta)

Ze zeggen wel eens Jan met de pet! Maar dit was er echt één en dan wel letterlijk. Jan Sterk, hij woonde vroeger aan de Hammerstraat, vanaf de brug richting Den Ham het laatste huis rechts voor de spoorlijn nr 40. Zijn moeder 'naaide' heel Vroomshoop aan elkaar. Zijn vader ging iedere dag met de boemel naar Hengelo en werkte bij Stork. Zijn vader is allang overleden en zijn moeder verblijft in een verzorgingshuis te Vriezenveen. Het huis aan de spoorlijn staat te koop. Jan woont in Wierden en is al jaren gelukkig getrouwd met zijn Tieneke. Jan droeg de pet omdat hij vroeger veel last van hoofdpijn had, aldus juffrouw Nauta.

Het moet in de winter van 1958/1959 gebeurd zijn. Want er lag volop sneeuw. Of er muizenvallen in de klas stonden is niet helemaal duidelijk. Maar Jan vondt een muis en verpakte het buiten in een sneeuwbal. Juffrouw Nauta, moest er ook niets van hebben, maar ziet nog de glinsterende ogen van Jan. Gillende meiden, die uit een gesmolten sneeuwbal een dode muis te voorschijn zien komen. Jan, ik neem mijn pet voor je af!

Toeval bestaat niet! Jan Sterk was de eerste die vanuit de andere klas reageerde op het blog en vandaag belde juffrouw Nauta met bovenstaande annekdote. Wat een feest van herkenning!

Geen opmerkingen: