donderdag 1 februari 2007

240.Reuniebrochure 19 kilo papier!

19 kilo papier

Nico, trots met eerste exemplaar.

Eendrachtige samenwerking, heel appart je hebt elkaar ruim 40 jaar niet gezien en gesproken en het is net of als het gisteren was dat je weer samen bent.




Nico sorteert zorgvuldig!

Nico perforeert precies!




De hele kantine van de school lag vol met onze reunie brochure, maar het was woensdagmiddag en er waren geen leerlingen. Maar wel een hele lieve en behulpzame concierge Hans.



Om 12.00 uur rijdt Nico Stegeman voor vanuit Alphen aan den Rijn. Hij is dan eerst al bij Hanny van Veldhuizen in Almelo geweest om de enveloppen bestikkerd en uitgerust met porto op te halen. Eerst gaan Nico en Teun naar het office centre in Enschede, met de kortingspas van Nico. Ringbandjes en een voor en achterkant kopen voor de brochure. Om 13.00 uur kan het karwei echt beginnen. 74 vellen A4 omzetten naar 37 vellen A4 dubbelzijdig bedrukt en dat 75 keer Dat zijn maar liefst 2775 copieerbewegingen. Alles moet geperforeert worden, per brochure in drie keer. Dat zijn 225 stapeltjes door de perforeermachine. De voor en achterkant moet apart per 2 omdat het dik plastic is en weer 75 perforeer bewegingen. Nico was de chef van de perforeermachine en ik bediende het copieeraparaat. De 2775 vellen A4 moeten ook nog eens op de juiste volgorde worden gelegd en we hebben ze allemaal 1 voor 1 in handen gehad. De slotapotheose was weer 75 handelingen om de ringband met de machine te plaatsen. Klaar voor verzending. De brochures nog in de envelop, thuis nog een afzender stikker maken en opplakken en dan morgen op de post. In een plezierige, eendrachtige samenwerking hebben we de klus geklaard. Om 20.30 uur zaten we in de kroeg om wat te eten. Nico weer naar Alphen aan den Rijn en ik naar Lattrop. Wat een klus, maar met plezier gedaan. We hadden natuurlijk veel tijd om herinneringen op te halen. Vrijdag als TNT post meewerkt ligt het bij jullie op de mat. En voor Vroomshoop hebben we Klaas de Groot als postduif bereidt gevonden, dat spaart weer heel veel porto. Met dank aan Hanny voor de enveloppen, de stikkers en de porto. Met dank aan de school waar we gratis mochten copieren. Per saldo kost de brochure € 69,20 en wat rugpijn van het vele ongemakkelijke staan. Bij Multi Copy waren we € 750,00 kwijt geweest. Veel lees en kijkplezier overmorgen.
Waar wordt gewerkt, worden fouten gemaakt. Dus ook hier! Op de inhoudspagina is Warner Nieboer vergeten als mede organisator te vermelden. Op pagina 22 wordt onder de foto van de Bijvank, Piet Derks genoemd, maar dat moet Piet Hulshof zijn. Zo zullen er ongetwijfeld nog meer fouten in staan. Ik daag Warner Niebooer uit om ze allemaal op te sproren en het te melden. Maar vergeef a.u.b. het de jongeling Nico Stegeman, voor dit prachtige werk, in uren durf ik het niet uit te drukken, Nico bedankt!

Geen opmerkingen: