vrijdag 20 april 2007

269. Scholleproat

Op de website van Jan Kassies uit Arizona, Amerika is het volgende te lezen: http://www.vroomshoop.com/scholleproat/
Wat is de mooiste dag in je leven? Je trouwdag, vader of moeder worden, het eerste kleinkind?
Dat natuurlijk zonder die andere lieve kleinkinderen tekort te doen. Maar ja, die eerste keer…Dat is achteruut kiek’n, maar veuruut kiek’n kan ook. Je ergens op verheugen. Dat doen de 42 leerlingen en leerkrachten van de zesde klas van de jaren van de gereformeerde school van Vroomshoop van de jaren 1964 en 1965. Ja, die school achter dat gietijzeren hek en die kastanjebomen, die er nog staan op het huidige Julianaplein. De klas van meester Fierman Eduard van Duijn komt weer bij elkaar. Op deze site is dat aan te klikken en ik moet zeggen dat klikt wel heel bijzonder. De levenslopen zijn indrukwekkend en doorleefd tegelijk en zaterdag komt er weer een olderwets gezellig schoelreissie deur Vroomshoop met de dubbeldekker van Sickman. Bij ieder Vroomshoops huus, dat een herinnering aan vrogger met zich meedraagt, gaat de vlag uit.
Dat wordt echt een feestelijke dag. Om 14.00 uur volgt er, begeleid door Gert Meier en Pieter Kooi, een unieke samenzang in de gereformeerd vrijgemaakte kerk De Akker en iedereen die mee wil zingen, is van harte welkom.
Als je op “google” de reünies van 21 april beziet, dan staat deze Vroomshoopse klas niet alleen. Maar de leerlingen van meester van Duyn vormen wel een uniek stel. De zegeningen van het word Wide Web mogen geteld worden en de 250 berichten komen in zicht.
Meester van Duyn werd ook wel “De Buie” genoemd, omdat hij streng kon zijn. Maar ook recht(v)aardig en die bui dreef dan snel weer over.

Geen opmerkingen: